Reviews

over Novogen White Light

Biologisch pluimveehouder Lex Verbeek uit Steenbergen benadrukt de goede eigenschappen van de Novogen White Light. Sinds 2017 houdt hij inmiddels zijn 3e koppel Novogen White Light hennen van 18.000 hennen. Het laatste koppel is net opgezet begin mei. ‘Voorgaand koppel produceerde ruim boven norm, had op 82 weken slechts 4,8% uitval en bij de opstart maar 8 eieren onder de 50 gram,’ vertelt Lex Verbeek. ‘Daar komt bij dat het in de omgang een bijzonder plezierige hen is. Ze zijn rustig, gaan goed het systeem in, waardoor ik zeer weinig grondeieren heb.

Biologisch pluimveehouder Lex Verbeek

over de NOVOgen White

“Mooie eieren, grote volle hennen, maar toch efficiënt in het voerverbruik. Het verenpak is prima en de gewichtsontwikkeling ook. Weinig uitval en nauwelijks grondeieren. De kippen zijn altijd rustig, daar hebben ze echt op gefokt. Normaal zijn witte hennen veel wilder wat meer uitval geeft.”

Pluimveehouder Cor Manders

over de NOVOgen Brown Light

“Vanaf de opzet zijn de hennen heel rustig. De Novogen kip is gefokt op gedrag. En dat merk ik in de stal. Het nestgedrag is prima. Weinig grondeieren. De hennen blijven goed verdeeld over de stal. De Novogen is een fijne, rustige kip met mooie eieren.”

Pluimveehouder Kees Mastenbroek

over de NOVOgen Brown

“Het is een rustige kip. Ze heeft een mooie donkere tint en zit goed verdeeld over het systeem.”

Opfokker Johan Keurhorst