Testimonials Novogen

Opfokker Johan Keurhorst over de NOVOgen Brown Classic:
“Het is een rustige kip. Ze heeft een mooie donkere tint en zit goed verdeeld over het systeem.”
 

 

 

Opfokker Theo van Steeg over de NOVOgen Brown Light:
“De hennen zien er goed uit. Robuust en fors. Ze hebben een goed verenpak. In de stal stikt het van de donsveren. Ze zijn rustig met opbeunen, maar ze willen wel omhoog. Het zijn ideale hennen.”

 

 

 

Pluimveehouder Kees Mastenbroek over de NOVOgen Brown Light:
“Vanaf de opzet zijn de hennen heel rustig. De Novogen kip is gefokt op gedrag. En dat merk ik in de stal. Het nestgedrag is prima. Weinig grondeieren. De hennen blijven goed verdeeld over de stal. De Novogen is een fijne, rustige kip met mooie eieren.”

 

 

 

Pluimveehouder Cor Manders uit Volkel over de NOVOgen White:
“Mooie eieren, grote volle hennen, maar toch efficiënt in het voerverbruik. Het verenpak is prima en de gewichtsontwikkeling ook. Weinig uitval en nauwelijks grondeieren. De kippen zijn altijd rustig, daar hebben ze echt op gefokt. Normaal zijn witte hennen veel wilder wat meer uitval geeft.”

 

 

 

Pluimveehouder Kees Daemen uit Luyksgestel over de NOVOgen Brown Light:
“Bij het lossen weet je het direct; dit is een totaal andere hen. Weinig gewichtsverschil en mooie volle hennen. Het eigewicht stijgt snel, De hen bevalt prima en legt goede eieren.

 

 

Pluimveehouder Marc van Gils over de NOVOgen Brown Light:
"Het zijn mooie, uniforme hennen. De Novogen is een heel rustige kip."

 

 

Sales manager Dough Kirkby van Tom Barron Limited over de NOVOgen Brown Classic:
“De opfok is goed gegaan, zonder problemen, en opvallend is dat de Novogenhennen zeer goed de overstap van het opfok- naar het legbedrijf maken. Ze houden hun eetlust en zijn in staat om vlak na de overplaatsing op het juiste lichaamsgewicht te komen. De hennen gedragen zich heel rustig, maar zeker niet lui! Zelfs als je ze remt vóór het begin van de leg om op die manier de eigewichten te verhogen, komen ze nog steeds zeer gemakkelijk in de leg en halen ze probleemloos de piek bij de doelleeftijd. Pieken liggen tussen de 95 en 97%, de uitval is zeer laag en de kwaliteit van de eieren is heel goed."

 

 

Neil Leeming, CEO van Tom Barron Limited over Novogen:
"Het beste bewijs voor het succes van de Novogen is nog wel het feit dat klanten die in 2012 hun eerste Novogenkoppel hebben opgezet, inmiddels alweer een tweede bestelling Novogenhennen bij ons hebben uitstaan. Dat geeft aan dat zij vertrouwen op de genetische kwaliteit van de fokkerij Novogen en onze service."