Open Dag Biologische Opfokstal

Publicatiedatum: 07 juli 2022

Open Dag Biologische Opfokstal

 

Familie de Bresser schakelt om van biologische leghennen naar opfok van biologische hennen. Daarvoor zijn de bestaande stallen omgebouwd, en bieden nu plaats aan totaal 41.000 biologische opfokhennen. Hiermee voldoen de stallen aan de nieuwste EU Bio richtlijnen.

De stallen zijn ingericht met vijf rijen Bolegg Starter, het opfoksysteem van Vencomatic. In dit opfoksysteem met interne oplierbare plateaus begint de training van kuikens al op dag 1. Dit stimuleert de dieren om naar verschillende plateaus in het systeem te springen en zorgt hiermee voor een goede ontwikkeling van een sterke, vitale hen, klaar voor het leven in een volièresysteem.

Ook is geïnvesteerd in een moderne hygiënesluis met automatische douches. Hiermee is het bedrijf klaar voor de toekomst, om biologische kwaliteitshennen af te gaan leveren.

In 2004 is familie de Bresser gestart met biologische leghennen en gaat nu compleet over op opfok. Carly de Bresser: “Ik vind het mooi om te zien hoe een kuiken uitgroeit tot leghen, het is voor ons een echte uitdaging hoe we daar het beste van kunnen maken.”

In samenwerking met de andere deelnemende bedrijven en familie de Bresser nodigen wij u van harte uit op de open dag om deze moderne opfokstal te bezichtigen.

 

Wat is er te zien:

* 5 rijen Bolegg Starter, Vencomatic
* Hercules mestband, Vencomatic
* Moderne hygiënesluis met automatische douches
* Heaterkast, Wouters
* Led-verlichting, Hato
* Stalbesturing, Hotraco
* Zonnepanelen, Energie+dak
 

Vrijdag 29 juli 2022

14.00 – 18.00 u.

 

Locatie:

Familie De Bresser

Broomsedijk 7

5684 LM Best

Uitnodiging Open dag Familie de Bresser.pdf

 

NB: Wij verzoeken u om de hygiënische voorzorgsmaatregelen in acht te nemen

 

Overige berichten

Open dag van Kruistum de Greef

01 augustus 2023 - Wij zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van de recente succesvolle open dag bij familie van Kruistum - de Greef. Het was een evenement vol enthousiasme...
Lees meer

Geboorte nieuws!

01 augustus 2023 - De broederij in Elsendorp, onderdeel van Verbeek Broederij en Opfok, heeft haar eerste   kuikens voor Verbeek uitgebroed. Dit is een buitengewone...
Lees meer

NOVOgen Brown Light Bio

01 augustus 2023 - Ook onze biologische NOVOgen Brown Light Bio kippen hebben een buitengewone prestatie geleverd die wij graag met jullie delen. 
Lees meer