Open Dag Biologische Opfokstal

Publicatiedatum: 07 juli 2022

Open Dag Biologische Opfokstal

 

Familie de Bresser schakelt om van biologische leghennen naar opfok van biologische hennen. Daarvoor zijn de bestaande stallen omgebouwd, en bieden nu plaats aan totaal 41.000 biologische opfokhennen. Hiermee voldoen de stallen aan de nieuwste EU Bio richtlijnen.

De stallen zijn ingericht met vijf rijen Bolegg Starter, het opfoksysteem van Vencomatic. In dit opfoksysteem met interne oplierbare plateaus begint de training van kuikens al op dag 1. Dit stimuleert de dieren om naar verschillende plateaus in het systeem te springen en zorgt hiermee voor een goede ontwikkeling van een sterke, vitale hen, klaar voor het leven in een volièresysteem.

Ook is geïnvesteerd in een moderne hygiënesluis met automatische douches. Hiermee is het bedrijf klaar voor de toekomst, om biologische kwaliteitshennen af te gaan leveren.

In 2004 is familie de Bresser gestart met biologische leghennen en gaat nu compleet over op opfok. Carly de Bresser: “Ik vind het mooi om te zien hoe een kuiken uitgroeit tot leghen, het is voor ons een echte uitdaging hoe we daar het beste van kunnen maken.”

In samenwerking met de andere deelnemende bedrijven en familie de Bresser nodigen wij u van harte uit op de open dag om deze moderne opfokstal te bezichtigen.

 

Wat is er te zien:

* 5 rijen Bolegg Starter, Vencomatic
* Hercules mestband, Vencomatic
* Moderne hygiënesluis met automatische douches
* Heaterkast, Wouters
* Led-verlichting, Hato
* Stalbesturing, Hotraco
* Zonnepanelen, Energie+dak
 

Vrijdag 29 juli 2022

14.00 – 18.00 u.

 

Locatie:

Familie De Bresser

Broomsedijk 7

5684 LM Best

Uitnodiging Open dag Familie de Bresser.pdf

 

NB: Wij verzoeken u om de hygiënische voorzorgsmaatregelen in acht te nemen

 

Overige berichten

Verbeek aanwezig op de Dutch Poultry Expo, 14 & 15 februari

30 januari 2023 - Op 14 en 15 februari a.s. is Verbeek met een stand aanwezig op de Dutch Poultry Expo in de Brabanthallen in Den Bosch.  U bent van harte welkom...
Lees meer

OPEN DAG

28 juni 2022 - Open dag familie Thomaes bouwt aan de toekomst! 15 Juli 2022 open dag nieuwbouw legpluimveestal
Lees meer

EW GROUP neemt Novogen en Verbeek over

28 december 2021 - Groupe Grimaud heeft, naar aanleiding van een strategische heroriëntatie, besloten hun legdivisie over te dragen. Het gaat daarbij om de bedrijven...
Lees meer