NOVOgen Brown Light - marktleider in Bio

Publicatiedatum: 25 augustus 2015

Met meer dan een miljoen aan biologische opfokplaatsen, is Verbeek marktleider en heeft al jarenlang de meeste ervaring in het opfokken en begeleiden van uw Bio-hen. Naast een kwalitatief goed opfokproces, is dit ook het resultaat van de juiste genetica. De NOVOgen Brown Light kenmerkt zich door weinig uitval, een plezierig karakter, maar bovenal een goed doorlegvermogen met veel 1e soort eieren.

 

Jaarlijks worden in de pluimveehouderij de gemiddelde technische resultaten per productiesegment uit Legmanager gepubliceerd. Afgelopen mei was te lezen dat de gemiddelde resultaten op 72 weken in 2014 voor de Bio als volgt waren:

  • 310,9 ei poh
  • 9,0% cumulatieve uitval
  • 28,9 weken boven de 90% productie

 

Wanneer deze gemiddelde productieresultaten vergeleken worden met de beschikbare NOVOgen Brown Light Bio resultaten binnen Verbeek, dan wordt helder wat het onderscheidend vermogen is van deze hen en het opfokbeleid van Verbeek.

In onderstaande tabel zijn de actuele gemiddelde Verbeek Bio resultaten op 72 weken leeftijd weergegeven. Een getrainde hen, met een sterk karkas, een goed verenkleed en een sterk incasseringsvermogen levert dus gemiddeld 8 eieren meer op dan het landelijk gemiddelde. Bij de actuele Bio-eierprijzen is dit ruwweg een euro extra saldo per hen.    

 

Aantal ei poh Cum. uitval (%) Aantal weken >90% productie
Tabel: gemiddelde NOVOgen Brown Light Bio resultaten per 72 weken
319 5,2 35,3

Mocht u geïnteresseerd zijn om de hennen van één of meerdere van onze Bio-klanten te bezichtigen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons klantcontact servicecentrum of uw regionale accountmanager.

 

Overige berichten

Laat u verrassen door de NOVOgen White Light….

24 juli 2020 - De laatste jaren zien we een verschuiving op de Nederlandse markt van bruin naar wit. Naast een in de markt bewezen erg goede NOVOgen Brown Light, heeft...
Lees meer

De broertjes van onze opfokhennen…. Wat is de toekomst?

24 juli 2020 - In de huidige praktijk worden de broertjes van onze opfokhennen op de legkuikenbroederijen geëuthanaseerd. Hoewel deze eendagshaantjes geen afvalproduct...
Lees meer

Licht….over of onder belicht?

21 mei 2019 - Sinds jaar en dag is verlichting in pluimveestallen een belangrijk thema en van grote invloed op de productieresultaten en het gedrag van leghennen. Vanuit...
Lees meer