Novogen - Verbeek: hoge competiviteit, gecombineerd met een goed gedrag!Publicatiedatum: 21-03-2016

Een goede balans tussen hoge productie en een rustig gedrag, dat is de sleutel tot het succes van uw leghennenkoppel. De één mag niet zonder de ander, ook niet wanneer het op het houden van hennen met hele snavels aankomt. Daarvoor zijn de marges te krap. De NOVOgen hen van Verbeek bewijst in het veld dat het kan. Wij vertellen u graag de feiten.

Een goed begin is meer dan het halve werk.....Al twee jaar lang worden alle moederdieren van Verbeek met hele snavels gehouden. Het bewijs dat NOVOgen als jongste fokorganisatie in staat is geweest om een leghen op de markt te brengen die zich positief onderscheidt op het gebied van gedrag. Een opfokorganisatie speelt immers niet met zijn grootste kapitale vermogen.  

Kennispartner met kwaliteit als basis......Verbeek beschikt over de top klasse Nivo-Varia en Volière opfokkers van Nederland. Als pionier binnen de alternatieve opfok zijn jarenlange relaties en een schat aan kennis opgebouwd. De bijdrage van Verbeek in de BIO sector heeft eerder al bewezen dat het tij kan keren. Onze opfokkers en technisch specialisten gebruiken hun kennis om ieder koppel opnieuw te finetunen. Maatwerk, transparantie, vitaliteit, uniformiteit en beweeglijkheid zijn daarbij enkele kenmerkende speerpunten.

Resultaten die er niet om liegen…..Het prettige karakter van de NOVOgen hen is een pre, maar heeft weinig waarde zonder een hoge productiviteit. Vanuit dat perspectief vertellen de technische resultaten van een onafhankelijk testcentrum u misschien meer dan onze ‘eigen’ koppel resultaten. Begin 2016 werd in Ustrasice (Tsjechië) de 23e internationale veldtest met commerciële leghennen afgerond. Daarbij werden de belangrijkste productieparameters van week 18 t/m 74 weken dagelijks gemonitord. Onderstaande tabel geeft de productie resultaten weer van de NOVOgen Brown vergeleken met de gemiddelde resultaten van de andere rassen, welke bestaan uit de ISA Brown, de Lohmann Brown Classic, Hy-line Brown, Bovans Brown, H&N Brown Nick en de Hisex Brown.

Deze resultaten tonen de allround eigenschappen van de goed producerende NOVOgen Brown aan:

  • Hoge productiviteit (97% bij piekproductie en goede persistentie)
  • Goede eischaal kwaliteit door een bovengemiddelde breuksterkte, zeer goede uniformiteit van de eigewichten (hoger percentage L en M eieren) en laag percentage 2e soort
  • Lage uitval
  • Goede voerconversie

 

Deel dit bericht

Overige berichten

> ‘’Licht….over of onder belicht? ’’
> ‘’Een Bio ei van Knook, die wil je toch ook! ’’
> ‘’Transitiemanagement –Investeer in groei en ontwikkeling tijdens de opfok!’’
> Vacature medewerk(st)er financiële administratie
> Bedrijfsreportage familie Klaassen uit Barneveld
> ‘’Transitiemanagement - optimale start door transparantie’’
> Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
> Biologisch legpluimveehouder Teun van Maanen tevreden over nieuwe stal en NOVOgen Brown Light resultaten
> Licht tijdens het broedproces verbetert kuikenkwaliteit en stressgedrag