mmmEggies: promotie van Nederlandse eiPublicatiedatum: 25-03-2015

Het Nederlandse ei verdient wat extra aandacht, vooral zo voor Pasen. Eieren zitten namelijk boordevol vitaminen en mineralen en passen prima in een gezond dieet. Hoewel dit nog lang niet bij iedereen bekend is, zijn er tal van redenen waarom een ei per dag mag, en zelfs heel gezond is! Daarom mogen er in Nederland best wat meer eieren gegeten worden. De gemiddelde Nederlander eet nu 195 eieren per jaar, en dat aantal kan omhoog!

De mmmEggies zetten zich in voor de promotie van het Nederlandse ei. De mmmEggies, een 5-tal legpluimveehoudsters, hebben tijdens het Symposium Hogere Pluimveegezondheid Leg op 15 mei 2014 in Eersel hun passie en enthousiasme gebundeld om het Nederlandse ei, de eierconsumptie en de legpluimveesector met girlpower te promoten.

Krachten bundelen

De groep mmmEggies is inmiddels uitgegroeid tot een twintigtal legpluimveehoudsters. Samen brengen zij hun passie voor het Nederlandse ei naar buiten. Door de krachten te bundelen bereiken ze veel: gesprekspartner voor de politiek, voedselindustrie,  belangenbehartigers en voedingscentra. Zo gingen ze onder andere op de koffie bij Sharon Dijksma, naar de boerentweetmeet in Brussel, op studiereis naar Engeland en naar Corpus in Leiden. Het motto is: zij aan zij, samen sterk voor het Nederlandse ei! De mmmEggies laten de consument via o.a. social media inzien dat ‘An egg a day, is okay and keeps the doctor away!’
De mmmEggies willen samen met de politiek, belangenbehartigers, supermarkten en voedselindustrie onze trots op het Nederlandse ei overbrengen op de consument. 

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op www.mmmEggies.nl of volg de mmmEggies op Facebook en Twitter (@mmmEggies). Legpluimveehoudsters doe mee, samen bereik je meer!

 

Deel dit bericht

Overige berichten

> ‘’Licht….over of onder belicht? ’’
> ‘’Een Bio ei van Knook, die wil je toch ook! ’’
> ‘’Transitiemanagement –Investeer in groei en ontwikkeling tijdens de opfok!’’
> Vacature medewerk(st)er financiële administratie
> Bedrijfsreportage familie Klaassen uit Barneveld
> ‘’Transitiemanagement - optimale start door transparantie’’
> Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
> Biologisch legpluimveehouder Teun van Maanen tevreden over nieuwe stal en NOVOgen Brown Light resultaten
> Licht tijdens het broedproces verbetert kuikenkwaliteit en stressgedrag