Laat u verrassen door de NOVOgen White Light….

Publicatiedatum: 24 juli 2020

De laatste jaren zien we een verschuiving op de Nederlandse markt van bruin naar wit. Naast een in de markt bewezen erg goede NOVOgen Brown Light, heeft Verbeek met de NOVOgen White Light hiervoor een uitstekende leghen in haar assortiment.

In de basis bezit deze hen alle kenmerken waar de NOVOGEN genetica om bekend staat; een zeer efficiënte productie in combinatie met een rustig gedrag en een goed verenkleed. In combinatie met de opfokstrategie van Verbeek, die onder andere gericht is op een goede groei, ontwikkeling en voeropname, produceert ze direct een goed ei gewicht tijdens de start van de legproductie.

Kortom, de NOVOgen White Light:

  • De efficiëntste hen met voer
  • Een hoog vroeg ei gewicht > 53 gram
  • Makkelijke hen in de stal met een goed verenkleed
  • Hoog aantal sorteerbare eieren

De potentie van deze leghen wordt door diverse pluimveehouders onderstreept.

Pluimveehouder Stefan Frenken uit Sterksel houdt inmiddels zijn 3e koppel NOVOgen White van 70.000 leghennen en het 4e koppel wordt momenteel opgezet. ‘Alle koppels kenmerken zich door een stabiele productie, met een goede persistentie. Ik heb bij al deze koppels geen problemen gehad met drukken en ze gaan van begin af aan goed het systeem in. Het is gewoon een mooie rustige kip, met weinig uitval tot gevolg,’ aldus Frenken.

Foto: Zijaanzicht pluimveestallen Frenken

Biologisch pluimveehouder Lex Verbeek uit Steenbergen onderschrijft min of meer dezelfde positieve kenmerken. Sinds 2017 houdt hij inmiddels zijn 3e koppel NOVOgen White hennen van 18.000 hennen. Het laatste koppel is net opgezet begin mei. ‘Voorgaand koppel produceerde ruim boven norm, had op 82 weken slechts 4,8% uitval en bij de opstart maar 8 eieren onder de 50 gram,’ vertelt Lex Verbeek. ‘Daar komt bij dat het in de omgang een bijzonder plezierige hen is. Ze zijn rustig, gaan goed het systeem in, waardoor ik zeer weinig grondeieren heb.

Foto: Pluimveehouder Lex Verbeek uit Steenbergen is zeer tevreden met zijn inmiddels 3e koppel Novogen White

Pluimveehouder Jan van Gestel uit Diessen heeft inmiddels zijn 3e koppel NOVOgen White in de stal van bijna 40.000 hennen. Door middel van een livestream is het koppel in de stal continu te volgen via de website van de familie Van Gestel (http://www.eenheerlijkei.nl/camera.html). Zoals te zien, zit het koppel van 61 weken nog keurig in de veren. Ook hier horen we weer de opmerkingen dat het een rustige hen is om mee te werken, met een scherpe voeropname en een goede stabiele productie.

Foto: Familie Van Gestel heeft een webcam in de stal hangen, waarmee het koppel NOVOgen White hennen continue te volgen is. 

Overige berichten

Open dag van Kruistum de Greef

01 augustus 2023 - Wij zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van de recente succesvolle open dag bij familie van Kruistum - de Greef. Het was een evenement vol enthousiasme...
Lees meer

Geboorte nieuws!

01 augustus 2023 - De broederij in Elsendorp, onderdeel van Verbeek Broederij en Opfok, heeft haar eerste   kuikens voor Verbeek uitgebroed. Dit is een buitengewone...
Lees meer

NOVOgen Brown Light Bio

01 augustus 2023 - Ook onze biologische NOVOgen Brown Light Bio kippen hebben een buitengewone prestatie geleverd die wij graag met jullie delen. 
Lees meer