De NOVOgen hen van Verbeek: de combinatie voor de hele snavel!

Publicatiedatum: 14 januari 2016

Veel pluimveehouders zijn nog maar één productieronde verwijderd van hun eerste legkoppel met hele snavels. Een juiste balans tussen genetica, opfok- en bedrijfsmanagement gaat meer dan ooit de doorslag van uw koppelsucces weergeven. Met de NOVOgen genetica en de kennis van Verbeek haalt u als legpluimveehouder een voorsprong in huis.

 • NOVOgen is de jongste en eerste fokorganisatie die hun zuivere lijnen in groepshuisvesting selecteert. Daardoor is direct een plus op het gedrag gerealiseerd. WUR gedragsonderzoeker Rick van Emous beschreef de NOVOgen hen na de introductie al als minder angstig en nieuwsgieriger. Dit maakt de NOVOgen tot een allrounder: hoge productiviteit en een goede ei-kwaliteit wordt gecombineerd met een plezierig karakter.
   
 • Al bijna twee jaar worden alle moederdieren van Verbeek met hele snavels gehouden. Een gedurfde stap, gezien het kapitale vermogen van moederdieren. Maar wij als Verbeek zagen een opzienbarend verschil in gedrag van de NOVOgen hen, waardoor deze stap snel genomen was en geheel met succes!
   
 • Bijna 50 reguliere legklanten gingen u de laatste twee jaar voor en bestelden al een koppel NOVOgen hennen met hele snavels. Enerzijds het bewijs dat het vertrouwen in de genetica en het opfokmanagement van Verbeek er al is. Anderzijds een mogelijkheid om onze kennis in het houden van hennen met hele snavels nog verder uit te diepen. Als pluimveehouder kunt u hier uw toekomstige voordeel uit halen.
   
 • Met name met de NOVOgen Brown Light heeft Verbeek haar koppositie in de biologische markt nog verder weten te verstevigen. Als pionier in deze tak hebben we samen met onze biologische opfokkers en legklanten alle kinderziektes al meegemaakt als het aankomt op het houden van hennen met o.a. hele snavels. Dit heeft er toe geleidt dat de technische resultaten van onze bio-klanten niet onder doen voor het landelijk gemiddelde op het reguliere scharrelsegment. 
   
 • Last but not least: Verbeek beschikt over de top klasse Nivo-Varia opfokkers! Een goed getrainde, bewegelijke hen met een sterk incasseringsvermogen is de basis voor een makkelijke, vlotte start van de productie. 

Laat u overtuigen en bespreek samen met onze vertegenwoordigers uw volgend NOVOgen koppel met hele snavels. Samenwerken aan uw resultaat, dat is waar het ons om gaat!

 

Overige berichten

"Efficiëntie behalen in groot netwerk"

25 november 2023 - Herman Brus ziet mogelijkheden voor efficiëntie en groeipotentie voor Verbeek Broederij en Opfok in Nederland, België en Duitsland met Novogen...
Lees meer

Intensieve samenwerking Ter Heerdt en Verbeek

03 oktober 2023 - Per 1 januari 2024 gaan Verbeek en Ter Heerdt een intensieve samenwerking aan inzake de productie van broedeieren, ééndagskuikens en 17 weekse...
Lees meer

Open dag van Kruistum de Greef

01 augustus 2023 - Wij zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van de recente succesvolle open dag bij familie van Kruistum - de Greef. Het was een evenement vol enthousiasme...
Lees meer