Actueel

Publicatiedatum: 21-09-2017Eerste resultaten NOVOgen White Light!

Verbeek heeft in het najaar van 2016 haar witte assortiment uitgebreid met de NOVOgen White Light. Evenals bij de NOVOgen Brown Light, karakteriseert de NOVOgen White Light zich door een goed eigewicht in de opstartfase. Als pluimveehouder bent u niet gebaat bij extra eieren onder de 53 gram. Het verschil in eigewicht en de betere eischaalkwaliteit wordt in de 2e helft van de productie behaald.
Lees meer >

Publicatiedatum: 20-06-2017Novogen hennen: onderscheid door goede legpersistentie tegen scherpe voeropname

De technische cijfers van pluimveehouders zijn de ruggengraat, de bewijslast, van de succesvolle combinatie tussen genetica, opfok- en bedrijfsmanagement. Binnen Verbeek wordt er veel aandacht besteed aan het verzamelen en analyseren van de legresultaten. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Dat zijn continu de vragen die ons bezig houden; Verbeek als opfokorganisatie, maar ook de fokorganisatie Novogen. Daarbij is het belangrijk dat er een vergelijking gemaakt kan worden met ‘de rest’, het gemiddelde. Daarbij is Legmanager op dit moment de meest gebruikte vergelijkende database. Alle rassen en alle opfokorganisaties zijn daarin immers vertegenwoordigd.
Lees meer >

Publicatiedatum: 31-03-2017Update situatie Vogelgriep

Op 27 maart jl. heeft een risicobeoordeling door de deskundigengroep dierziekten plaatsgevonden en is de situatie m.b.t. de vogelgriep opnieuw geanalyseerd. Wij als Verbeek zien het ook graag anders, maar in deze is de Overheid de beslissende partij. Het bericht van AVINed d.d. 29-3-2017 luidt als volgt:    
Lees meer >

Publicatiedatum: 28-09-2016De invloed van lichtstrategie in opfok op de resultaten tijdens de leg

Een toenemende aanhoudingsduur Wereldwijd worden leghennen veel langer aangehouden dan ooit tevoren. Genetische vooruitgang is hiervan de voornaamste reden. Maar niet alleen dat, ook lagere marges dwingen legpluimveehouders tot de meest efficiënte productie. Het exacte tijdstip van vervanging van de leghennen hangt enerzijds af van de legproductie en ei kwaliteit aan het einde van de productiefase en anderzijds de ei- en voerprijs. De meeste legpluimveehouders zijn bereid om het koppel aan te houden zolang de ei kwaliteit, legproductie en uitval in balans zijn met de voerkosten. Meerdere managementfactoren zijn van invloed op deze productieresultaten. Het kenniscentrum van Verbeek en NOVOGEN publiceert in een reeks artikelen de invloed van verschillende managementfactoren op de aanhoudingsduur van leghennen. In dit eerste bulletin wordt er dieper ingegaan op het effect van licht tijdens de opfok.       
Lees meer >

Publicatiedatum: 27-09-2016NOVOGEN genetica & Verbeek aanpak: een ijzersterke combinatie

Verbeek heeft haar beeldmerk vernieuwd. Hiermee willen wij nog meer uiting geven aan de kracht van de samenwerking tussen NOVOGEN en Verbeek. Deze samenwerking is een ijzersterke combinatie van NOVOGEN genetica en Verbeek aanpak.  
Lees meer >

Publicatiedatum: 25-08-2016Pluimveebedrijf Frenken-De Louw houdt 70.000 NOVOgen White met hele snavels!

In Sterksel runt de familie Frenken een gecombineerd bedrijf met 121.000 NOVOgen White hennen, opgefokt door Verbeek. Het jongste onbehandelde koppel van 70.000 hennen produceert goed, mede door een stalspecifieke aanpassing.
Lees meer >

Publicatiedatum: 11-08-2016Open Dag Mts. De Koning, Lunteren

Op donderdag 25 augustus a.s. organiseert Mts. De Koning uit Lunteren een Open Dag ter gelegenheid van hun nieuwe legpluimveestal. U bent van harte welkom de stal te bezichtigen van 14.00 tot 18.00 uur. Ook Verbeek is tijdens de Open Dag aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien. Locatie: Zwetselaarseweg 3, Lunteren
Lees meer >

Publicatiedatum: 23-06-2016Hele snavels: de toekomst komt snel dichterbij!

Opfokkers Verbeek hebben ervaring! Hoewel de Nederlandse Wetgeving voorschrijft dat in september 2018 het snavel behandelen van kuikens verboden wordt, zien de broederijen en opfokorganisaties op dit moment het aantal koppels met hele snavels in snel tempo toenemen. Onder druk van de retail en pakstations wordt er versneld doorgeschakeld. Inmiddels zijn er behoorlijk wat opfokkers van Verbeek die meerdere koppels met onbehandelde snavels opgefokt hebben. Onderstaand een overzicht van hun eerste ervaringen. Flexibiliteit in het lichtprogramma en de kwaliteit van het voer, gaan als rode draad door hun verhaal.
Lees meer >

Publicatiedatum: 10-06-2016Verbeek & NOVOGEN Fit For Future

Woensdag 1 juni organiseerden Verbeek en NOVOGEN een relatiedag voor de periferie, vermeerderaars, opfokkers en pluimveehouders. De locatie -het centraal gelegen Sport en Congres centrum Papendal in Arnhem- sloot naadloos aan bij het thema van de dag: ‘Fit For Future’! Aanleiding voor de organisatie van deze themadag was de recente wijziging in de aandeelhoudersstructuur van Verbeek. Een mooi moment om alle relaties kennis te laten maken met de aandeelhouder en om gezamenlijk bij te praten over de ontwikkelingen binnen het bedrijf, de markt en de sector in zijn algemeenheid.
Lees meer >

Publicatiedatum: 03-06-2016Presentaties Relatiedag Verbeek 1 juni 2016

Bedankt voor uw aanwezigheid op de relatiedag van Verbeek. Wij kijken met veel genoegen  terug op deze relatiedag voor klanten en relaties van Verbeek. In het aangeboden programma werd aandacht geschonken aan de ontwikkelingen wereldwijd in de agrarische sector vanuit Fokkerij, maar ook specifiek in de legpluimveehouderij door Groupe Grimaud, Novogen, Verbeek, de Rabobank en eierhandel Gebr. van Beek. Daarnaast was er gelegenheid om onder het genot van een drankje en hapje met elkaar bij te praten. Onderstaand de presentaties: 1. Inleiding (Herman Brus) 2. Ontwikkelingen wereldwijd in de agrarische sector vanuit Fokkerij (Frédéric Grimaud) 3. Novogen ontwikkeling wereldwijd (Mickael Le Helloco) 4. Genetische ontwikkelingen Novogen. Fokken, Broeden en opfokken met een partner met ervaring (Gerrit Morren/Thierry Burlot) 5. Trends/ontwikkelingen in de agrarische sector vanuit de Rabobank (Machiel Kamerbeek)  6. Ontwikkelingen in de legsector vanuit de eierhandel (Petro Boon)  
Lees meer >